Proprietatile si beneficiile spirulineiSpirulina este o microalga  sub forma de spirala de culoare albastra-verzuie si a fost descoperita in lacurile naturale alcaline din America de Sud si Africa. Aceasta a fost consumata inca din cele mai vechi timpuri de catre azteci care i-au recunoscut proprietatile benefice. Incepand cu anii ’70 a fost din ce in ce mai folosita drept supliment alimentar. Puteti gasi o oferta buna de spirulina pe acest site.
Are un continut foarte mare de proteine vegetale (50-60%) procente care sunt de 3-4 ori mai mari decat cele intalnite in cazul carnii de vita sau de pui. Mai contine si proteine complete, precum si 8 amino-acizi esentiali si 10 acizi-nonesentiali care sunt necesari pentru o sanatate perfecta.

Vitamina B12, necesara in cazul unei diete si nu numai, se afla intr-o cantitate de 3-4 ori mai mare decat in ficatul de animale, ceea ce recomanda consumu spirulinei in cadrul unei diete vegetariene. Pe langa vitaminia B12, spirulina mai contine minerale (fier, sodiu, potasiu, magneziu, fosfor, calciu) ata de necesare unei sanatati de fier.


Nivelul de betacaroten regasit in spirulina este de 5 ori mai mare decat cel regasit in morcovi si de 40 de ori mai mare decat cel regasit in spanac, fapt care o recomanda pentru protejarea celulelor. Acidul gama-linoleic regasit in aceasta planta reduce colesterolul si previne aparitia bolilor de inima.

Aceasta planta nu contine zahar si carbohidrati, iar in acest fel prin intermediul ei este inhibat apetitul si se reduce in mod considerabil greutatea. Astfel, in cazul consumului regulat, se poate scadea considerabil in greutate in mod natural, iar corpul beneficiaza in acelasi timp de toate vitaminele si substantele nutritive esentiale.Beneficii: Ø  Dincolo de beneficiile amintite spirulina reduce inflamatia cauzata de artrita atat de des intalnita in cazul pacientilor din zilele de astazi datorita faptului ca este bogata in acizi grasi de tip Omega.

Ø  Previne boli precum fibromialgia datorita continutului ridicat de vitamina B12 care are un procent foarte mare din compozitia acestei plante.

Ø  Contine antioxidanti si fitonutrienti care detoxifiaza ficatul si rinichii protejand in acelasi timp creierul. Tot datorita antioxidantilor continuti pielea nostra este mentinuta, iar imbatranirea acestea este prevenita.


Ø  Restabilirea pH-ului organismului.

Ø  Prin continutul ridicat de vitamina A spirulina este foarte importanta si in combaterea acneei. Aceasta are rolul de a regla glandele sebacee prin reducerea secretiei.

Ø  Bogata in vitamina E combate si reduce durerile premenstruale

Ø  Fierul din compozitia sa previne oboseala si anemia, stari caracteristice perioadei premenstruale.

Ø  Previne si trateaza bolile de piele prin stimularea metabolismului cu ajutorul vitaminei A.

Ø  Creste sistemul imunitar prin distrugerea unei liste lungi de virusi si bacterii, printre care enumeram herpesul, pojarul, rubeola, etc..